voor een deskundig antwoord op uw vraag


Montagehandleiding

8)   Monteer de remschijf op de naaf van het wiel
         

 

9)   Bij remschijven, waarbij het montagevlak buiten de drager ligt, zet de wielnaaf vast en stel indien mogelijk het lager af.


10)  Nadat de remschijf is gemonteerd, controleer de remschijfslingering met behulp van een meetklok (gemonteerd op een steun aan de veerpoot), aan de buitenste rand van de remschijf. Na een volledige omwenteling mag de gemeten slingering niet meer zijn dan 0,10 mm. Indien een grotere waarde wordt gemeten, verdraai (indien de montageopeningen dit toestaan) de remschijf of monteer de andere remschijf uit de doos. Indien de remschijf slechts met een schroef op de naaf bevestigd is, zet hem dan vast op de naaf met twee schroeven. Gebruik hierbij enkele afsluitringen om de velgdikte te compenseren. Voer de hierboven beschreven meting opnieuw uit. Meting van de schijfslingering is van vitaal belang, omdat bij een te grote slingering na enige duizenden kilometers de remschijf kan worden blootgesteld aan abnormale slijtage. Buiten het normale gebruik blijven de remblokken continue tegen de remschijf aanlopen, hetgeen tevens trillingen zal veroorzaken. De maximale tolerantie van de remschijfslingering is op grond van onze ervaring vastgesteld. Andere bronnen geven soms afwijkende waarden. In deze gevallen moeten altijd de oorspronkelijke waarden worden aangehouden.

 

 

11)   Indien de maximale remschijfslingering wordt overschreden, dient u altijd de slingering van de naaf te controleren. U moet in gedachten houden dat de gemeten waarde van de naafslingering, verdubbeld wordt bij het meten op de buitenste rand van de remschijf.


 

 

 

 

 

 

 

12)   Monteer de remtang aan de steun. Een zwevende remtang moet vrij kunnen bewegen binnen zijn geleidestukken. De remzuigers moeten gemakkelijk heen en weer kunnen bewegen en de stofkappen moeten in goede conditie zijn.

 


 

 

 

 

 

 

13)   Monteer de nieuwe remblokken. Zij moeten los in hun zitting zitten. Monteer de veren en alle andere onderdelen die meegeleverd worden in de montagekit.

 

 

 

 

 

 

 

14)   Controleer voor montage van het wiel de velg op vervormingen. Balanceer het wiel met de band en zet de wielbouten of moeren in de juiste volgorde en met het juiste aanhaalmoment vast.

 

 

15)   Controleer of de onderdelen van de wielophanging in goede staat zijn. Controleer de werking van de schokdempers. De wielstanden moeten worden gecontroleerd en, indien nodig, afgesteld volgens de fabrieksgegevens.


 

 

 

 

 

 

terug naar top   volgende pagina

Zoeken op artikelnummer

Uw zekerheden
Meer dan 32 jaar ervaring
Orginele kwaliteit met 1 jaar garantie
Voor 16.00 uur besteld,
morgen in huis
Veilig bestellen betalen met iDeal
30 dagen retourgarantie
Verzendkosten altijd € 7,95

Klantenbeoordeling

10362 klanten beoordelen ons met een 9.4/10
 

Veilig winkelen

Veilig betalen met iDeal


Veilig achteraf betalen met AfterPay

Snel geleverd

Wij leveren in

Volg Ons

In beeld bij