Welk merk remschijven gebruikt BMW?

Welk merk remschijven gebruikt BMW?
Remschijven zijn een zeer belangrijk onderdeel van een BMW. Remschijven zijn onmisbare onderdelen van auto's en dragen dan ook enorm bij aan de veiligheid van een auto. Remschijven functioneren samen met andere onderdelen, zoals bijvoorbeeld de remblokken. Al deze onderdelen zorgen samen dat de BMW een optimaal remsysteem heeft. Dit houdt in dat de auto goed remt en als je het rempedaal intrapt ook soepel daalt in snelheid en uiteindelijk tot stilstand komt. Een goed remsysteem is dus erg belangrijk om veilig te rijden. Het is dan ook noodzakelijk om als je remsysteem toe is aan onderhoud of bijvoorbeeld vervanging, dit niet uit te stellen en met spoed te laten gebeuren. Het vervangen van bijvoorbeeld remschijven is echter wel een taak die overgelaten zou moeten worden aan specialisten. Het is dus belangrijk dat je niet zelf zomaar wat gaat doen als je er geen verstand van hebt.

Welke soorten remschijven gebruikt BMW?

BMW maakt gebruik van diverse soorten remschijven en ook van verschillende merken. Als we kijken naar de merken die vaak worden gebruikt komt Bosch relatief vaak voor. Ook is ATE een merk dat BMW voor bepaalde series van zijn auto's gebruikt voor de remschijven. Verder worden de remschijven ook vaak gebruikt van Brembo. Ook de remblokken van de auto's worden van diverse merken gebruikt, waaronder ook weer Bosch. Als we kijken naar de remschijven zelf zijn deze in principe in te delen in 2 soorten, namelijk massieve en geventileerde remschijven. Het is zo dat geventileerde remschijven leiden tot een kwalitatief betere afvoer van de warmte. De massieve varianten worden met name gebruikt op de wat kleinere auto's. Dit zijn over het algemeen de BMW's die wat lichter zijn in gewicht, maar ook een wat lager vermogen en een kleinere motor hebben. De geventileerde varianten van de remschijven komen echter de laatste tijd wel steeds meer voor. De massieve remschijven komen ondanks het feit dat ze over het algemeen sowieso vrijwel enkel op de kleinere auto's zaten, nog minder voor. De geventileerde remschijven worden op steeds meer BMW auto's geplaatst. Welke soort remschijf je zelf hebt onder je BMW kun je vaak achterhalen door middel van het kenteken van je auto. Indien dit niet mogelijk voor je is is het ook een optie om langs de dealer te gaan. In de meeste gevallen kunnen zij je vrij snel vertellen welke soort, maar ook welk merk remschijven jouw auto heeft. Hetzelfde geldt ook voor de remblokken van je BMW.

Hoe werken remschijven en remsystemen?

Zoals gezegd zijn er verschillende soorten remschijven. Alle remschijven hebben echter hetzelfde doel en worden voor hetzelfde gebruikt. Het zijn namelijk allemaal cruciale onderdelen in het complete remsysteem van een auto. Een remschijf onder een BMW draait in principe mee met de wielen van de auto. Dit komt doordat de schijf zelf gekoppeld is aan de naaf van de auto. De remschijven zijn als het ware omringt door remtangen. Deze bevinden zich aan de buitenkant van de remschijven, die in principe dus omringt zijn met deze tangen. Binnenin deze remtangen bevinden zich de remblokken. Op het moment dat je remt en de snelheid van de auto dus wilt verminderen, worden de remblokken tegen de remschijven aangedrukt. Dit gebeurt mede dankzij de remcilinder. Wanneer de remblokken met zo een grote kracht tegen de remschijven worden aangeduwd kunnen de remschijven niet meer draaien zoals ze tijdens het rijden draaiden. Dit zorgt ervoor dat de snelheid van de auto wordt verminderd en de auto binnen de kortste keren tot stilstand komt. Dit is dan ook meteen het punt waarbij de geventileerde remschijven vaak een stuk beter zijn. Tijdens het proces van het remmen, ontstaat er namelijk een enorme wrijving op het moment dat die remblokken met veel kracht tegen de remschijven worden geduwd. Door deze wrijving komt er erg veel warmte vrij. Het is dan dus van cruciaal belang dat de blokken bestendig zijn tegen warmte. Geventileerde remblokken zijn in deze situaties dus ideaal. Ook zorgen de geventileerde varianten dat er een stuk minder snel sprake is van slijtage. Slijtage zal altijd met de tijd ontstaan, maar hoe langzamer dit natuurlijk ontstaat, hoe beter, want dit zorgt ervoor dat het remsysteem langer goed blijft functioneren.

Hoe onderhoud je je remschijven en remblokken BMW?

Zoals gezegd heeft het remsysteem van een BMW hoe dan ook na een bepaalde tijd wel onderhoud nodig. Dit is bij iedere variant van de remschijven, maar ook bij de remblokken het geval en ook bij alle merken. Bij Bosch, maar ook bij bijvoorbeeld ATE en Brembo. Wanneer de remblokken met een grote kracht tegen de remschijven aankomen ontstaat er immers hoe je het ook bekijkt een grote hoeveelheid aan wrijving. Met de loop van de tijd ontstaat er slijtage. Het is dan belangrijk deze onderdelen indien nodig op tijd te laten vervagen. Laat dit altijd over aan specialisten of doe dit als je zelf erg handig bent met auto onderdelen vervangen. Het belangrijkste wat je dan ook kunt doen is zorgen dat er op tijd onderhoud verricht wordt als het gaat om je remsystemen. Op het moment dat je wat vreemds merkt aan je remmen is het bijvoorbeeld erg belangrijk niet te wachten met het stappen naar een garage. Wisselende remkrachten zijn goede voorbeelden hiervan. Ook kan het zijn dat je gedurende het remmen bijvoorbeeld last hebt van bepaalde lichte of zware tintelingen. Het kan dan zijn dat je remschijven krom geworden zijn. Hier moet dan snel onderhoud op worden verricht. Een kromme remschijf met over het algemeen worden vervangen. Verder is een tip die kan helpen bij het goed onderhouden van je remsysteem het gebruiken van remreinigers. De onderhoud die je verricht op je remschijven, remblokken en uiteindelijk dus dit volledige systeem speelt een erg grote rol in hoe goed je remmen over het algemeen zullen functioneren. In iedere auto zijn de remschijven, maar ook de remblokken na een bepaalde tijd toe aan vervanging. Dit is erg normaal en ook de slijtage die ontstaat en er uiteindelijk dus voor zorgt dat vervanging nodig is is erg normaal. Je kunt niet voorkomen dat je remblokken en remschijven uiteindelijk vervangen moeten worden, het enige wat je wel kunt doen is zorgen dat je het systeem goed onderhoud, waardoor vervanging niet snel nodig zal zijn.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.

array(4) { ["type"]=> int(8) ["message"]=> string(23) "Undefined index: search" ["file"]=> string(89) "/var/www/vhosts/autopartsonline.nl/httpdocs/templates/partials/_article-number-search.php" ["line"]=> int(2) }