Wegens drukte bij PostNL & DPD kan uw pakket langer onderweg zijn.
Liever ophalen? Bel dan om een afhaalafspraak te maken

Blog

Remschijven en remblokken vervangen
Remschijven en remblokken vervangen

Trilt het stuur van je auto? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Je remblokken kunnen versleten zijn, je remschijven kunnen kromgetrokken zijn, of je wiellagers (link naar blog) zijn versleten. Gelukkig kun je deze problemen eenvoudig zelf oplossen. In deze blog vertellen we je dan ook hoe je zelf de remschijven en remblokken van je auto vervangt.

Wintersport: is jouw auto er klaar voor?
Wintersport: is jouw auto er klaar voor?

Februari is bij uitstek de maand waarin het bij veel Nederlanders begint te kriebelen om op vakantie te gaan. Met de vakantie voor de deur denken ze nog maar aan één ding: Wintersport! Lekker met de auto naar Zwitserland, Oostenrijk, Italië of net over de grens naar Duitsland. Je stapt in je auto en geniet binnen de kortste keren van een welverdiende wintersportvakantie. Maar is jouw auto wel klaar voor de reis?

Wiellagers vervangen? Dat doe je makkelijk zelf!
Wiellagers vervangen? Dat doe je makkelijk zelf!

Trilt het stuur van je auto? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. De remblokken kunnen versleten zijn, de remschijven kunnen kromgetrokken zijn, of de wiellagers zijn versleten. Gelukkig kun je deze problemen eenvoudig zelf oplossen. In deze blog vertellen we je hoe je zelf de wiellagers van je auto vervangt.

Hoe vervang je makkelijk zelf je abs sensor?
Hoe vervang je makkelijk zelf je abs sensor?

Is je abs sensor stuk? Dan zal je waarschijnlijk niet erg happy zijn. Je bent je misschien al zorgen aan het maken over al de kosten die daarbij komen kijken. Maar wat als we je vertellen dat je de hoge kosten kunt besparen? Als je een beetje handig bent, dan kan je namelijk zelf makkelijk je abs sensor vervangen. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan snel verder!

Draagarm van de auto vervangen
Draagarm van de auto vervangen

De draagarm van een auto bestaat uit een stalen constructie waardoor de wielen van het voertuig worden verbonden met de ophanging of carrosserie. De draagarm zorgt ervoor dat de aandrijfkracht en remkracht overgebracht worden, zonder dat hierbij de stand van de wielen beïnvloed wordt. Doordat er flink wat kracht op de draagarm komt te staan zijn voornamelijk de kogels en de rubbers in de hoeken aan slijtage onderhevig. Moet je de draagarm auto vervangen? Wij geven je wat meer informatie.

Stuurkogel vervangen
Stuurkogel vervangen

De stuurkogels van je auto zorgen ervoor dat de voorwielen kunnen zwenken op het moment dat jij aan het stuur draait. Het is dus belangrijk dat zij hun werk probleemloos doen. De gevolgen van een kapotte stuurkogel kunnen namelijk desastreus zijn: Je auto is niet meer bestuurbaar, omdat er geen contact meer is tussen de stuur en de voorwielen.

Hoe warm mogen remschijven worden?
Hoe warm mogen remschijven worden?

Oververhitting is een van de meest voorkomende gebreken van de remschijven. Als de temperatuur van de schijven hele hoge waarden bereikt, dan zullen de remvoeringen over de schijf gaan glijden. Hierdoor werken de remmen niet meer zoals jij zou willen. Als de schijven zijn oververhit dan kun je dit goed zien. De remschijven worden meestal gemaakt van staal. Wanneer staal oververhit raakt, dan verandert het van kleur. Je zult dan zien dat de stalen remschijf fel oranje/rood is. Na het afkoelen zal de schijf veranderen naar een donker paarse kleur. Als je met een auto een berg of heuvel afdaalt, dan kan de temperatuur van de remschijf oplopen tot wel 600 graden Celcius. Dit gebeurt als je continu of vaak remt. Dit is de reden waarom remschijven ontworpen zijn om gedurende een bepaalde tijd te kunnen functioneren bij een temperatuur van maar liefst 800 graden Celsius. Tijdens het rijden in de stad, of op de snelweg, zullen deze temperaturen normaal gesproken nooit bereikt worden. Als dit wel gebeurt, en je ziet de schijven van kleur veranderen, dan is het tijd voor een vervanging. Dit zou je zelf kunnen doen door zelf remschijven te kopen en deze te vervangen.

Waar staat BMW voor?
Waar staat BMW voor?

Met een lange geschiedenis wat betreft het produceren van auto's met wereldwijd een ijzersterke reputatie op het gebied van techniek en luxe, is BMW een bekende speler in de autobranche. De afkorting BMW staat voor Bayerische Motoren Werke. Het bedrijf werd in het jaar 1913 opgericht als fabriek voor het vervaardigen van motoren voor vliegtuigen. In 1916 werd hiervoor het nevenbedrijf Bayerische Flugzeug Werke opgericht. Ook tegenwoordig is BMW nog steeds nauw verweven met de luchtvaart, door middel van het leveren van onderdelen voor vlieg motoren.

Hoeveel kilometer gaat een wiellager mee
Hoeveel kilometer gaat een wiellager mee

Je kunt zeggen dat een wiellager een constructie is die ervoor zorgt dat de voor- en achterwielen draaiende gehouden worden. Daarmee is het dus ook meteen een van de belangrijkste onderdelen van de auto. De wiellagers zorgen ervoor dat de verschillende delen van de constructie beter ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Dit gebeurt middels het verlagen van de wrijving, doorgaans gaat het dan om het maken van roterende of lineaire bewegingen. Je kunt als je nieuwe wiellagers wilt plaatsen besluiten dit door de garage te laten doen. Je kunt echter ook zelf je onderdeel bestellen en zelf aan de slag gaan, in elk geval een veel goedkopere oplossing.

Waar auto onderdelen kopen?
Waar auto onderdelen kopen?

Een voertuig dat naar behoren functioneert en rijcomfort en veiligheid biedt, is zeker en vast een luxe. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je eigen wagen in topconditie blijft. Enkel zo zal je voertuig lang meegaan en precies het comfort en de veiligheid bieden die je ervan verwacht. Je auto laten herstellen door een professional is soms de enige optie, maar ook het kopen van auto onderdelen is een oplossing voor veel problemen. Of je nu een kapot onderdeel van een nieuwe wagen wilt vervangen of op zoek bent naar tweedehands onderdelen voor een oudere wagen, online je auto onderdelen kopen is de oplossing.

Wat is een wielnaaf
Wat is een wielnaaf

De wielnaaf, een klein maar belangrijk onderdeel van je auto om veilig en comfortabel te rijden. De wielnaaf bevindt zich in het midden van het wiel en is bevestigd aan de cardanas. Elk wiel van je auto heeft zijn eigen wielnaaf. De cardanas en de wielnaaf zijn de onderdelen die het vermogen van de motor op de wielen overdragen. Ze zijn onderhevig aan natuurlijke slijtage en moeten op tijd worden vervangen. Het is de rol van de wielnaaf om het wiel stabiel te houden, zodat het vrij kan draaien zonder wrijving. Wielnaven zijn sterke onderdelen, omdat ze belastingen moeten kunnen weerstaan zonder te breken. Er zijn dus vier naven per auto, één per wiel. De wielnaaf dient ook als bevestiging en ondersteuning voor de remschijven, de remtrommel en de velg. Er zijn twee soorten remmen: trommelremmen en schijfremmen. De trommelrem bestaat uit een trommel, die twee remschoenen bevat die tegen de binnenkant van de trommel wrijven en zo je voertuig af te remmen of te stoppen. De naven zijn gemonteerd op wiellagers, zodat ze probleemloos kunnen draaien. Wiellagers zijn een onderdeel van je auto die belangrijk zijn voor het soepel laten lopen van de wielen. Ze zorgen ervoor dat het wiel perfect draait in combinatie met de naaf. De wiellager bestaat uit drie delen: de buitenring, de binnenring en de lagerkogels.

Wanneer kun je je auto niet meer repareren?
Wanneer kun je je auto niet meer repareren?

Veel mensen die in een (vaak wat oudere) auto rijden die de nodige mankementen gaat vertonen, stellen zich de vraag wat het slimste is om te doen: de auto laten repareren, kiezen voor een andere tweedehands auto, een nieuwe auto kopen of leasen. In veel gevallen is bij een defect of hapering van een auto reparatie mogelijk. Maar dat in diverse situaties is reparatie niet verstandig. Hoe zit dit precies? Wanneer is het aan te raden om te kiezen voor een reparatie, wellicht de zoveelste reparatie, en wanneer niet? Met onderstaande informatie kun je zeker je voordeel doen als autorijder. En op die manier doordacht en weloverwogen de afweging maken of reparatie in jouw situatie profijtelijk is of dat het toch slimmer is om een andere auto te kopen.

Welk merk remschijven zijn er?
Welk merk remschijven zijn er?

Uiteraard kan een goed remsysteem niet ontbreken in je auto, motor of ander voertuig en dien je altijd een remschijf te hebben die in goede conditie is. Met een goede remschijf zorg je ervoor dat je altijd veilig de weg op gaat en dat je ook tijdens (bijvoorbeeld) zware weersomstandigheden veilig kunt remmen. Echter, welke soorten remschijven zijn er zoal en welke merken zijn het meest geschikt voor welk type auto? Kom meer te weten over de diverse soorten remschijven en lees de onderstaande tekst voor meer informatie over tal de verschillende soorten remschijven.

Wat is een fuseekogel?
Wat is een fuseekogel?

Een fuseekogel is een onderdeel van de auto en dient als verbindingsstuk tussen de draagarm en het fuseestuk. Het fuseestuk is het gedeelte waar de remschijf, remklauw en naaf zich bevinden. Een fuseekogel is dus te vergelijken met een schoudergewricht: dit scharnier dient als een belangrijke verbinding in de draagarm. Een fuseekogel is dus van belang en daarom is het belangrijk dat deze een goede kwaliteit heeft.

Hoe zie je of remschijven versleten zijn?
Hoe zie je of remschijven versleten zijn?

In het leven ontkom je er niet aan: uiteindelijk gaan veel zaken kapot of verslijten ze. Dit gebeurt bij van alles, maar bijvoorbeeld ook bij je auto. Zeker wanneer je je auto regelmatig gebruikt. Dan kan het bijvoorbeeld zijn dat je remschijven na verloop van tijd verslijten. In die situaties is het verstandig om actie te ondernemen, aangezien dit verstrekkende gevolgen kan hebben. Maar hoe weet jij nu of je remschijven versleten zijn? In dit artikel geven we enkele tips,, zodat jij precies weet je waar op moet letten.

Hoeveel decibel mag een auto maken
Hoeveel decibel mag een auto maken

Over het maximale toegestane geluid dat uit de uitlaat van een personenauto mag komen gaan verschillende cijfers rond. Is het de 95 decibel limiet van de APK-keuring, de 80 decibel limiet van de politie of de 72 decibel EU-limiet voor nieuwe auto’s? In werkelijkheid is er echter geen vast geluidslimiet. Hoeveel decibel een auto mag maken is onderdeel van een ingewikkeld Europees systeem van typegoedkeuring. Binnen dit systeem verschilt de limiet per merk, model en bouwjaar. Zo mag een BMW Z4 Roadster meer geluid produceren dan een Ford Focus die op zijn beurt meer herrie mag maken dan een Renault Clio.

Wat kost een remklauw?
Wat kost een remklauw?

De remklauw: het is één van de belangrijkste onderdelen van elk voertuig, en wel omdat het een belangrijke rol speelt bij het remsysteem. En zonder goede remmen zou veilig rijden nu eenmaal niet mogelijk zijn! Als je van plan bent om je remklauwen te gaan vernieuwen en dat zelf wilt doen, dan is het essentieel dat je goede remklauwen zoekt. Kiezen voor kwaliteit is immers van groot belang om je wagen veiliger, duurzamer en betrouwbaarder te maken- houden. Wat is een remklauw nu precies en wat betaal je ervoor? Deze en nog meer vragen worden in het onderstaande overzicht uitvoerig beantwoord!

Wat kost een reparatie van een auto airco?
Wat kost een reparatie van een auto airco?

Heb je problemen met de airco van je auto? Koelt het niet goed genoeg, komt er een stank uit of werkt deze helemaal niet meer? Kan je daar zelf iets aan doen of moet je naar de vakgarage? En hoeveel kost het je dan?

Hoe maak ik mijn auto zuiniger?
Hoe maak ik mijn auto zuiniger?

Een auto staat bij veel mensen wel voor de deur. Misschien maak je met jouw auto wel veel kilometers, voor je werk bijvoorbeeld, of gebruik je het voertuig juist enkel voor kleine ritjes naar de supermarkt of andere bestemmingen dichtbij jouw woonplaats. Jouw trouwe vierwieler staat dag en nacht voor je klaar om jou naar alle wenselijke plekken en uithoeken te vervoeren. Echter, met al die kilometers die je maakt, verbruik je ook een hoop brandstof. Dit brandstofverbruik brengt kosten met zich mee en tevens is het slecht voor het milieu. Dit is waarom jij je misschien afvraagt; hoe maak ik mijn auto zuiniger?

WhatsApp us +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp us!