Blog

Remschijven en remblokken vervangen
Remschijven en remblokken vervangen

Trilt het stuur van je auto? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Je remblokken kunnen versleten zijn, je remschijven kunnen kromgetrokken zijn, of je wiellagers (link naar blog) zijn versleten. Gelukkig kun je deze problemen eenvoudig zelf oplossen. In deze blog vertellen we je dan ook hoe je zelf de remschijven en remblokken van je auto vervangt.

Wintersport: is jouw auto er klaar voor?
Wintersport: is jouw auto er klaar voor?

Februari is bij uitstek de maand waarin het bij veel Nederlanders begint te kriebelen om op vakantie te gaan. Met de vakantie voor de deur denken ze nog maar aan één ding: Wintersport! Lekker met de auto naar Zwitserland, Oostenrijk, Italië of net over de grens naar Duitsland. Je stapt in je auto en geniet binnen de kortste keren van een welverdiende wintersportvakantie. Maar is jouw auto wel klaar voor de reis?

Wiellagers vervangen? Dat doe je makkelijk zelf!
Wiellagers vervangen? Dat doe je makkelijk zelf!

Trilt het stuur van je auto? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. De remblokken kunnen versleten zijn, de remschijven kunnen kromgetrokken zijn, of de wiellagers zijn versleten. Gelukkig kun je deze problemen eenvoudig zelf oplossen. In deze blog vertellen we je hoe je zelf de wiellagers van je auto vervangt.

Hoe vervang je makkelijk zelf je abs sensor?
Hoe vervang je makkelijk zelf je abs sensor?

Is je abs sensor stuk? Dan zal je waarschijnlijk niet erg happy zijn. Je bent je misschien al zorgen aan het maken over al de kosten die daarbij komen kijken. Maar wat als we je vertellen dat je de hoge kosten kunt besparen? Als je een beetje handig bent, dan kan je namelijk zelf makkelijk je abs sensor vervangen. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan snel verder!

Draagarm van de auto vervangen
Draagarm van de auto vervangen

De draagarm van een auto bestaat uit een stalen constructie waardoor de wielen van het voertuig worden verbonden met de ophanging of carrosserie. De draagarm zorgt ervoor dat de aandrijfkracht en remkracht overgebracht worden, zonder dat hierbij de stand van de wielen beïnvloed wordt. Doordat er flink wat kracht op de draagarm komt te staan zijn voornamelijk de kogels en de rubbers in de hoeken aan slijtage onderhevig. Moet je de draagarm auto vervangen? Wij geven je wat meer informatie.

Stuurkogel vervangen
Stuurkogel vervangen

De stuurkogels van je auto zorgen ervoor dat de voorwielen kunnen zwenken op het moment dat jij aan het stuur draait. Het is dus belangrijk dat zij hun werk probleemloos doen. De gevolgen van een kapotte stuurkogel kunnen namelijk desastreus zijn: Je auto is niet meer bestuurbaar, omdat er geen contact meer is tussen de stuur en de voorwielen.