Welk merk remschijven zijn er?

Welk merk remschijven zijn er?
Uiteraard kan een goed remsysteem niet ontbreken in je auto, motor of ander voertuig en dien je altijd een remschijf te hebben die in goede conditie is. Met een goede remschijf zorg je ervoor dat je altijd veilig de weg op gaat en dat je ook tijdens (bijvoorbeeld) zware weersomstandigheden veilig kunt remmen. Echter, welke soorten remschijven zijn er zoal en welke merken zijn het meest geschikt voor welk type auto? Kom meer te weten over de diverse soorten remschijven en lees de onderstaande tekst voor meer informatie over tal de verschillende soorten remschijven.

Wat is een remschijf en hoe worden ze geplaatst?

Ten eerste is het uiteraard belangrijk om te weten wat een remschijf nou daadwerkelijk is. De remschijf is een essentieel onderdeel van de auto dat altijd in topconditie hoort te zijn. De remschijf zorgt er namelijk voor dat je veilig kunt remmen om vaart te kunnen verminderen.

Afhankelijk van het voertuigtype, kunnen remschijven zowel aan de voor- als aan de achteras worden gemonteerd. Wanneer de schijven gaan draaien zal er een ventilator effect ontstaan waardoor er een continue luchtstroom ontstaat. Door deze continue luchtstroom en door de dynamische asbelasting verdeling wordt met name de vooras belast. Vaak worden remschijven daarom eerder aan de vooras gemonteerd.

De schijven worden aan de zijkant van het wiel geplaatst en worden vervolgens met de naaf aan de velg geschroefd. Wanneer je remt wrijven de remschijven tegen de remblokken, waardoor ze kunnen langzaam slijten en steeds dunner worden. Dit zorgt ervoor dat je de remschijven regelmatig moet vervangen. Als je hier geen voldoende ervaring in hebt, is het niet aan te raden om dit zelf te doen.

Ga je zelf aan de slag met het vervangen van de remschijven? Let er dan op dat je bij de aankoop van een remschijf goed let op de levensduur en de eigenschappen van de schijf. Zo zijn er tal van verschillende soorten en verschillen remschijven onderling sterk in kwaliteit. Vaak is het zo dat diverse onderdelen vervangen moeten worden op de as en is het dus handig om een volledige set aan te schaffen.

Welke soorten remschijven zijn er?

Vaak wordt er het onderscheid gemaakt tussen twee type remschijven, namelijk de massieve en geventileerde remschijf. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen de inkepingen van de remschijf, en zijn er bijvoorbeeld schijven met gleuven, groeven en gaten, en wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende materiaalsoorten.

De geventileerde remschijven

De geventileerde remschijf staat bekend om een betere warmteafvoer en zijn als het ware twee remschijven die aan elkaar zijn gekoppeld door middel van een tussenschot. Ze kunnen een stuk meer kracht aan dan de massieve remschijven.

De massieve Remschijven

Massieve remschijven zijn zoals de naam het al vrijgeeft, massief en zijn slechts enkelvoudig. Ze worden uit één stuk gegoten en worden vaak gebruikt voor lichtere auto’s of auto’s met minder vermogen. De massieve remschijven zijn gevoeliger voor slijtage en bieden een minder goede vertraging dan de geventileerde remschijven.

Gleuven, groeven en gaten remschijven

Daarnaast zijn er tal van verschillende varianten schijven, zoals schijven met gaten of gleuven. Remschijven met een gat of gleuf bieden vaak een betere grip en zorgen voor een krachtige reactie van het remsysteem. Daarnaast zorgen de gleuven en gaten ervoor dat water beter kan worden afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de remschijven ook tijdens extreme weersomstandigheden, goed blijven presteren. Daarnaast zorgen de inkepingen ervoor dat slijtstof van de rem en vuil eenvoudig door de sleuven of gaten naar buiten kan worden afgevoerd vanwege de draaibeweging.

Materialen

Remschijven worden meestal gemaakt van grijs gietijzer, roestvrij staal of koolstof. Vaak wordt hieraan molybdeen en chroom toegevoegd voor de scheurvastheid bij verhitting en voor een optimale slijtvastheid. Door het koolstofgehalte wordt het warmteopnemende vermogen vele malen verbeterd en kunnen de schijven optimaal presteren..

Welke merken zijn er?

Er zijn tal van bedrijven die remschijven aanbieden. Zo zijn er merken die specifieke modellen aanbieden, en merken die een volledige set bieden. Daarnaast wordt er nog onderscheid gemaakt tussen de standaard remschijven en de aftermarktschijven.

Standaard remschijven

Wanneer je een auto koopt zitten er uiteraard altijd remschijven op de as. Jouw auto heeft namelijk specifieke remschijven, dit worden de standaard remschijven genoemd. Wanneer je bijvoorbeeld een Peugeot hebt, zijn dus standaard Peugeot remschijven de beste keuze. De standaard merk schijven kun je kopen bij jouw autodealer en zal altijd de juiste maat hebben. Echter is het een stuk voordeliger om deze te bestellen bij Auto Parts die ook de juiste maat voor jou op voorraad heeft. Je kunt hier eenvoudig en snel remschijven op kenteken bestellen.

Aftermarket schijven

Daarnaast zijn er nog de aftermarket schijven. Dit zijn vaak schijven die een stuk goedkoper zijn dan standaard schijven en ook een goede kwaliteit bieden. Een greep uit de tal van remschijven vindt je hieronder.

Brembo remschijven

Bremo is een Italiaanse producent van diverse remsystemen voor auto's, en richt zich met name op hoogwaardige auto's en motors. Het merk biedt zowel remschijven met gaten en groeven als schijven met gleuven. De remschijven van Brembo hebben een hoge kwaliteit, veiligheid en staan bekend om een lange levensduur.

Tar-Ox remschijven

Net als Brembo is Tar-Ox een hoogwaardig Italiaans merk dat zich richt tot de productie van remsystemen. Het merk heeft verschillende remschijven en biedt ook gehele sets aan. In deze sets zijn de componenten keurig op elkaar afgestemd voor een eenvoudige installatie.

HELLA PAGID remschijven

Hella is een Duitse leverancier van auto-onderdelen met tal van hoogwaardige remschijven. Het bedrijf biedt remschijven van diverse materialen en met diverse inkepingen. De remschijven zijn betaalbaar en bieden een goede kwaliteit en een lange levensduur.

Welk type schijf uiteindelijk het meest geschikt hangt samen met diverse eigenschappen en met je persoonlijke voorkeuren. Uiteraard zijn er nog tal van andere merken. Laat je altijd professioneel ondersteunen bij het plaatsen van de remschijven, voor een zo veilig en betrouwbaar mogelijke installatie. Zorg ervoor dat je altijd voor een hoogwaardig product gaat. Remschijven staan onder invloed van een hoop druk en grote kracht. Hoe betere kwaliteit remschijven jouw voertuig bezit, hoe veiliger je de weg op gaat en hoe minder vaak je de schijven zult moeten vervangen. Rij nooit te lang door met versleten remschijven en schakel spoedig een garage in of ga zelf aan de slag met de juiste kennis, om ongelukken te voorkomen

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.

array(4) { ["type"]=> int(8) ["message"]=> string(23) "Undefined index: search" ["file"]=> string(89) "/var/www/vhosts/autopartsonline.nl/httpdocs/templates/partials/_article-number-search.php" ["line"]=> int(2) }