Wanneer remschoenen vervangen

Wanneer remschoenen vervangen
Heb je de laatste tijd last van een vreemd geluid in jouw auto? Weet je maar niet waar dit aan ligt? Heb jij jouw motor en wielen al geïnspecteerd en was hier niets aan te merken? De kans is erg groot dat het vreemde geluid met jouw remmen te maken heeft. Dit is meestal een indicator dat een bepaald onderdeel in het rem mechanisme is komen te verslijten en dat deze dus dringend moet worden vervangen. Doe je dit niet dan zal je merken dat de auto niet naar behoren functioneert en dat dus ook het behoud van de auto niet te garanderen is. Maar hoe weet je wanneer je bijvoorbeeld jouw remschoenen moet vervangen of jouw remschijven als er geen andere indicatoren zijn zoals bijvoorbeeld een raar geluid dat afkomstig lijkt te zijn van de remmen? Er is op meerdere wijze aan te tonen of vervanging van een bepaald onderdeel nodig is of juist niet. Handig is het dan ook om te weten hoe je een nodige vervanging zelf kan constateren zonder dat de slijtage aan de auto verder plaatsvindt. Doe je dit niet op tijd dan zal je meerdere kosten hebben dan alleen het vervangen van bijvoorbeeld de remschoenen. Simpelweg omdat andere onderdelen bij het uitstellen van de vervanging ook aangetast zullen raken. Wil je dus niet onnodig geld uitgeven, dan is het handig om altijd goed zorg te dragen over jouw auto en regelmatig te onderzoeken of een onderdeel aan vervanging toe is.

Wanneer moet je nu precies jouw remmen (of onderdeel hiervan) vervangen?

Natuurlijk kan niemand op deze vraag een antwoord geven dat precies uitkomt voor een ieder. De levensduur van jouw remmen of een bepaald onderdeel van het rem mechanisme is in zijn geheel afhankelijk van meerdere zaken. Zo moet je denken aan het feit dat niet een ieder hetzelfde rijgedrag heeft. Ja, de wijze waarop jij aan het verkeer deel neemt is van invloed op de staat waarin jouw auto verkeert. Ook de wegen die jij gebruikt in het verkeer zijn hierop van invloed. Rijd jij bijvoorbeeld in de stad of voornamelijk op snelwegen. Ook de brandstof van de auto moet worden meegenomen in deze calculatie. Gebruikt de auto benzine of diesel? En wat is daarbij ook het gewicht van de auto? Zoals je ziet kan niemand dus een 100 procent nauwkeurig antwoord op deze vraag geven. Toch zijn er bepaalde algemene standpunten die je wat beter wegwijs helpen maken. Hieronder vind je wat indicatoren voor elk onderdeel van het rem mechanisme om zodoende beter te kunnen bepalen wanneer dit onderdeel aan vervanging toe is.

  1. De remschijven: De remschijven moeten meteen vervangen worden op het moment dat de minimumwaarde van de constructeur is bereikt. Ook moet deze meteen worden vervangen op het moment dat slijtage of enig soort beschadiging te zien is. (Denk hierbij aan het kromtrekken, krassen of poreus worden). Het beste is om de remschijven ook te laten vervangen als je al twee keer de remblokken hebt laten vervangen.
  2. De remblokken: Over het algemeen kunnen wij ervan uit gaan dat de remblokken tussen de 30.000 kilometer en de 50.000 kilometer aan vervanging toe zullen zijn. Natuurlijk is dit slechts een indicatie en wordt om deze reden geadviseerd om dit om de 15.000 kilometer te inspecteren. Ook moeten de remblokken te allen tijde een dikte hebben van 2 mm. De remblokken moeten elke keer vervangen worden op het moment dat de remschijven aan vervanging toe zijn.
  3. De remklauw: Voor de remklauw en alle zulk gelijke auto onderdelen is de regel dat de slijtage van deze auto onderdelen afhankelijk zijn van de type remolie dat wordt gebruikt. Hoe beter de kwaliteit van de remolie, hoe langer het zal duren voordat de remklauw aan vervanging toe zal zijn. In het algemeen zal de vervanging van een remklauw geschieden na ongeveer 100.000 kilometers te hebben gereden.
  4. Remolie: Remolie verversen doe je om de 2 jaar. Test wel altijd wat het kookpunt is. Zorg ervoor dat dit niet lager is dan 165 graden celsius.
  5. De remschoenen: De remschoenen, daar zul je ook onderhoudswerkzaamheden aan moeten verrichten. Deze bevinden zich namelijk in een afgesloten deel van de auto waar zich veel stof bevindt. Ook wordt hier veel geluid geproduceerd. Hierdoor worden zulke auto onderdelen ook aan slijtage blootgesteld. Op het moment dat de remschoen 1,5 mm dik is dan moeten de remschoenen vervangen worden. Ook als je 100.000 kilometers hebt gereden moeten ze vervangen worden of om de vier jaren.

Negative APK keuring

Jouw remschoenen werken net hetzelfde als de remblokken van jouw auto. Er ontstaat wrijving doordat er remvoering tegen de remschijven of remschoenen wordt aangedrukt. Doordat de remschoenen alleen op de achterkant van de auto worden geplaatst zullen deze niet zo makkelijk slijten en hoef je ze hierdoor ook niet kort na elkaar te laten vervangen. Wat wel belangrijk is om te weten is dat er bij een remverschil of onvoldoende remkracht op de achterzijde een negatieve APK keuring zal volgen. Het goed werken van de remschoenen is dus van groot belang.

Bestel jouw auto remschoenen binnen onze webshop

Binnen onze website vind je altijd alle remschoenen die nodig zijn voor de vervanging van de remschoenen in jouw auto. De remschoenen worden in sets verkocht en in een verpakking zul je 4 segmenten en handrem hendels aantreffen. Handremschoenen worden samen met handremkabels gebruikt en niet de wielcilinders. De handremschoenen zal je per as meten vervangen wil je een remverschil voorkomen. Een remverschil zal voldoende reden geven voor een afkeuring op de APK. Vervang de remschoenen ook als deze nat lijken te zijn of donkere plekken hebben. Wil je de remschoenen vervangen, maar weet je niet welke remschoenen je moet kopen. Gebruik dan jouw kenteken nummer om op zoek te gaan naar het onderdeel voor jouw auto. Zo vind je altijd precies het juiste model dat jij voor de vervanging van de remschijven nodig hebt.

Eenvoudig bestellen en retourneren

Binnen onze webshop bestel je altijd eenvoudig het onderdeel dat je nodig hebt. ook zijn wij erg voordelig en hanteren wij geen hoge winstmarges. Dit komt doordat wij al onze goedkope auto onderdelen bij groothandels inkopen. Wil je graag een onderdeel eerst thuis ontvangen voordat je hiervoor betaald? Kies dan voor Afterpay bij het afrekenen. Wil je zo snel als mogelijk jouw bestelling in huis, zorg er dan voor dat je de bestelling voor 16:30 uur plaatst. Elk artikel dat je bij ons besteld kun je binnen 100 dagen na ontvangst van het product eenvoudig retourneren zonder dat je hiervoor een reden hoeft aan te geven. Wil je liever niet de remschoenen zelf hoeven te vervangen kies dan voor onze montage service. Voor een goede prijs plaatsen wij de remschoenen en kun jij weer veilig op weg zonder onnodige stress.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.

array(4) { ["type"]=> int(8) ["message"]=> string(23) "Undefined index: search" ["file"]=> string(89) "/var/www/vhosts/autopartsonline.nl/httpdocs/templates/partials/_article-number-search.php" ["line"]=> int(2) }