Geen kenteken?
Kies hieronder uw automerk:
Vragen? Bel ons!
0341 267 637

Remslangen vervangen

Bij het vervangen van remslangen dient men rekening te houden dat er remvloeistof kan weglekken ,en bij gevuld moet worden.

Remslangen zitten op de remklauw geschroefd en de andere kant op de remleiding die op het chassis zit. Dit is een simpele reparatie en kan een boel ellende voorkomen, wij adviseren bij het vervangen van een remklauw ook de remslang te vernieuwen ook omdat de prijzen van de remslangen laag zijn. Men moet er wel op rekenen dat het remsysteem ontlucht moet worden.

Slijtage van de remslang

Remslangen slijten dit komt omdat de remklauw beweegt t.o.v. het chassis hier tussen beweegt de remslang licht mee. Omdat de remslang van rubber is wordt deze na verloop van tijd hard en droogt uit waardoor er haarscheuren ontstaan. Dit gebeurd vaak pas na vele kilometers zeker boven de 60.000 kilometer maar is wel een aandachtspunt bij de apk keuring.

Remslangen kopen

Een remslang besteld u makkelijk via onze AutoPartsOnline door het ingeven van uw kenteken. De prijzen van de remslangen vallen erg mee en worden altijd geleverd met gratis rem reiniger en vet het is verstandig om ook gelijk een bus remvloeistof mee te bestellen, daar deze altijd bijgevuld moet worden.