Geen kenteken?
Kies hieronder uw automerk:
Vragen? Bel ons!
0341 267 637

Wanneer stuurkogel vervangen

Een stuurkogel dient vervangen te worden als er te veel speling ontstaat, word deze niet vervangen tijdig na slijtage dan wordt de verbinding tussen fusee en stuurhuis verbroken hierdoor kan de auto onbestuurbaar worden, merkt u slijtage aan de stuurkogel vervang deze zo snel mogelijk. Slijtage kunt u herkennen aan speling op het wiel, krik uw auto omhoog en voel door uw band naar binnen en buiten te bewegen of hier speling op zit.

Kapotte stuurkogel herkennen

Een kapotte stuurkogel is te herkennen aan een ‘’weker’’ rijgedrag van de auto ook bijgeluiden kunnen ontstaan zoals rammelen en bonken, dit is echter niet altijd het geval. Speling op de stuurkogel kan ook de sporing aantasten van uw auto de banden krijgen hierdoor een verhoogde slijtageslag, ziet u dat de banden harder slijten dan normaal bekijk dan of er speling op het wiel zit.

Zelf een stuurkogel vervangen

Zelf een stuurkogel vervangen word niet aangeraden, laat dit dan ook plaatsen bij een garage naar keuze. Een stuurkogel zit meestal vast met een conische pen vast in het fuseestuk, hier is speciaal gereedschap voor nodig om deze te verwijderen. Een stuurkogel is een belangrijk onderdeel van de wielophanging en daarmee ook de veiligheid van uw auto. Het vervangen zonder kennis van dit onderdeel brengt risico’s met zich mee laat dit daarom bij voorkeur plaatsen.

Stuurkogel kopen

Een stuurkogel bestellen is heel simpel u vult het kenteken in van uw auto en selecteer het onderdeel dat u zoekt, wij voeren na het bestellen van de auto-onderdelen nog even een extra check uit om er zeker van te zijn dat u de juiste onderdelen heeft besteld.